Ohjeet

Autohuuto ohjeet

Autokohteet sulkeutuvat 24-72 tunnin päästä ensimmäisen tarjouksen jälkeen, tai noin 2 minuuttia viimeisimmän korotuksen jälkeen, jolloin kohde myydään korkeimman tarjouksen tehneelle.

Poikkeuksena mahdolliset avointarjous kohteet, joissa myyjillä on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohteiden sulkeutumiset tapahtuvat arkipäivisin klo 10:00 – 18:00 välisenä aikana tai kunnes on kulunut 2 minuuttia viimeisimmästä korotuksesta.

Perjantaina klo 18:00 jälkeen avoimeksi jääneiden kohteet sulkeutuvat maanantaina klo 10:00 lähtien.
Samoin viikonloppuisin la-su tarjouksia saaneiden kohteiden sulkeutumisalka on aikaisintaan maanantaina klo 10:00.

Tarjousten tekemisessä voit käyttää kohteelle asetetun lähtöhinnan ylittävää kertatarjousta tai puolestasi päivystävää korotusautomaattia.

Toteutuneista huutokaupoista laskutamme seuraavasti:
Autohuuto ostajat 75,00 € (+ alv) / ostettu kohde.
Autohuuto PRO ostajat 85,00 € (+ alv) / ostettu kohde.

Kaikki kauppasopimukset tehdään aina korkeimman tarjouksen tehneen yrityksen nimiin.

Miten myyn?

Netwheels huutokaupoilla on kokemusta autohuutokaupoista jo vuodesta 2004 lähtien. Huutokaupassa myynti on rehellistä ja avointa kaupankäyntiä. Meklareilta edellytetään korkeaa tasoa ilmoituksien laadinnassa. Autohuuto tarjoaa merkkiliikkeille ja isommille vaihtoautoketjuille tunnetun palvelun ja laaja-alaisen ostajakunnan hyödyt sekä menestyksellisen kauppatavan.

 

Merkkiautoliikkeille ja vaihtoautoketjuille tarkoitettu myyjälisenssi kustantaa autoliikkeelle 109 € / kk (+ alv) ja myydyistä kohteista veloitamme 79 € (+ alv) / kohde. 

Ota yhteyttä: huutokaupat@netwheels.fi 

Säännöt

Autohuuto säännöt

Autohuuto on Internetissä toimiva huutokauppapalvelu, jossa ostajiksi rekisteröityneet yritykset ja myyjät käyvät kauppaa palvelussa olevien myyjäyhtiöiden ilmoittamista kohteista. Osana Autohuutoa toimii myös Autohuuto Pro, jonne on oma vuosilisenssi. Sikäli kuin säännöt koskevat erikseen Autohuuto Pro:ta, ovat ne sinisellä. Muuten säännöt koskevat molempia.

Liittyminen ostajaksi Autohuuto-huutokauppapalveluun edellyttää suomalaista y-tunnusta ja yrityksen kuulumista ennakkoperintärekisteriin. Autohuuto Pro ostajana voi toimia ainoastaan autoliike, jolla on toimitilat sekä rahoitusyhteistyösopimus tai – sopimuksia ja päätoimialana autojen vähittäiskauppa. Autohuuto Pro kohteita myyvät rahoitusyhtiöt ja yritykset.

Kaupankäynti ja siinä tapahtuva maksuliikenne tapahtuu myyjän ja ostajayrityksen välillä kauppiaskauppana ilman kuluttajasuojaa ja mahdollista takuuta.

Myyjä sitoutuu myymään kohteen siitä eniten tarjonneelle. Tehty tarjous on voimassa, kunnes joku tekee sitä korkeamman tarjouksen.
Siten tarjouksen tekemiseen kuuluu samalla ostajan sitoumus ostaa tuote huutokauppa-ajan päätyttyä tarjoamallaan hinnalla, mikäli tarjous on siinä vaiheessa korkein. Autohuuto-palvelussa myynnissä olevista kohteista ei saa tehdä tarjouksia ohi huutokaupan. Kaikki tarjoukset tulee asettaa palvelun kautta.
Autoliikkeen vaihtoautokohteiden tarjolla ollessa on huomioitava, että myyjä on oikeutettu poistamaan kohteen myynnistä, mikäli siitä tehdään kuluttajakauppa ennen huutokaupan sulkeutumista. Ilmoitus kuluttajakaupasta lähetetään myös tarjouksia tehneille ostajille. Kohteen päätyttyä myyjän on ilmoitettava kohteen myynnistä kahden kuukauden sisällä huutokaupan päättymisestä palvelussa. Kuittaamattomat kohteet, joiden huutokaupan päättymisestä on kulunut yli kaksi kuukautta, merkitään automaattisesti myydyiksi.

Mikäli kohde on huudettavana avoimella tarjouksella (hintalappu-ikoni) tai hintavaruksella, joka ei ole ylittynyt (suljettu lukko -ikoni), pidättää myyjä oikeuden hyväksyä tai hylätä siitä tehdyn korkeimman tarjouksen. Myyntivahvistus ilmoitetaan 3 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta. Autohuuto Pro:ssa kulloinkin erikseen ilmoitettavana aikana (3-30 vrk). Kohteen, joka on ollut huudettavana hintavarauksella ja jonka varaus on ylittynyt (avoin lukko -ikoni), sitoutuu myyjä myymään siitä eniten tarjonneelle.

Autohuuto-palvelun voitetut kohteet on maksettava sekä haettava viipymättä. Myyjäliikkeellä on oikeus periä kohtuullista säilytysmaksua (max. 20 € (+ alv) /vrk) huutokaupan voittaneelta ostajalta, mikäli kohdetta ei noudeta viimeistään 5 arkipäivän kuluttua. Jos maksuissa tai noudoissa ilmenee usein viivettä, tai sääntöjä rikotaan muulla tavoin, on palveluntarjoajalla oikeus lopettaa palvelu kyseiseltä ostajalta yksipuolisella ilmoituksella. Maksettua ostolisenssiä ei palauteta.

Myyjiltä edellytetään huolellisuutta ilmoituksen teossa sekä kohteen kunnon arvioinnissa. Piileviä vikoja saattaa silti olla. Mahdolliset erimielisyydet selvitetään ostajan ja myyjän välillä.

Palvelun käyttäjillä ei ole oikeutta jakaa mitään materiaalia palvelun ulkopuolelle. Tämä koskee kuvia, kuvakaappauksia, yhteystietoja tai mitään muita tietoja kesken olevista tai päättyneistä kohteista. Autohuudossa olevia kohteiden kuvia ei saa käyttää missään palvelun ulkopuolella, esim. omissa myynti-ilmoituksissa kesken huutokauppaa eikä huutokaupan loputtua.

Toteutuneista kaupoista ostajaa veloitetaan palveluntarjoajan toimesta seuraavasti:
Autohuuto ostajat 75,00 € (+ alv) / ostettu kohde.
Autohuuto PRO ostajat 85,00 € (+ alv) / ostettu kohde.

Kaikki kauppasopimukset tehdään aina korkeimman tarjouksen tehneen yrityksen nimiin.

Ostojen tekemiseksi Autohuudossa tarvitset ostotunnukset, jotka voit tilata yrityksellesi kertaluontoisella liittymismaksulla hintaan 95 € (+ alv).

NETWHEELS OY:N PALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT